Clinton şi Obama se atacă dur înaintea alegerilor primare din Pennsylvania

Candidaţii democraţi şi-au intensificat atacurile unul împotriva altuia, cu două zile înaintea unui vot crucial, Hillary Clinton criticându-l dur pe Barac Obama pentru că acesta a apreciat că John McCain ar fi mai potrivit pentru preşedinţia SUA decât George W. Bush.

15 afișări
Imaginea articolului Clinton şi Obama se atacă dur înaintea alegerilor primare din Pennsylvania

Clinton şi Obama se atacă dur înaintea alegerilor primare din Pennsylvania (Imagine: Mediafax Foto)

Obama a declarat în cadrul unui miting din Reading (Pennsylvania) că McCain ar fi o îmbunătăţire faţă de Bush, un comentariu care pare să contrazică mesajul său anterior, conform căruia alegerea lui McCain ar echivala cu acordarea unui al treilea mandat lui George W. Bush.

"Aveţi o alegere reală în acest scrutin - ştiţi, orice democrat ar fi mai bun decât John McCain, iar toţi trei am fi mai buni decât George W. Bush", a afirmat Obama.

Clinton, care îl înfruntă pe Obama în cursa pentru învestitura democrată şi dreptul de a candida împotriva candidatului republican John McCain în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a criticat comentariile lui Obama.

"Avem nevoie de un candidat care să îl înfrunte pe John McCain, şi nu să îl încurajeze", a declarat ea în timpul unui miting în Johnstown.

Cei doi candidaţi s-au atacat înaintea alegerilor primare din Pensilvania, care au devenit un test major în cursa pentru nominalizarea partidului.

Senatoarea de New York, care trebuie să câştige în acest stat pentru a se menţine în cursă, conduce în sondajele de opinie, dar Obama, senator de Illinois şi favorit între cei doi, a mai redus din avantajul de peste zece procente pe care aceasta îl deţinuse în ultimele săptămâni.

La un eveniment ulterior din Scranton, Obama părea să retracteze opinia conform căreia McCain ar fi mai bun decât Bush, reiterând că senatorul de Arizona "candidează la un al treilea mandat pentru George W. Bush".

"Nu ne putem permite încă patru ani de politici ale lui George W. Bush sub masca lui John McCain", a declarat Obama.

El a mai afirmat că tacticile de campanie ale lui Hillary Clinton au ajuns "un joc" şi că aceasta nu ar reprezenta o schimbare suficientă faţă de administraţia Bush.

"A încerca să înregistrezi avantaje politice ieftine ar putea da bine în titlurile ziarelor şi în televiziune, dar nu sunt suficiente pentru o bună guvernare", a declarat Obama.

"Dacă avem de gând să rezolvăm probleme majore atunci nu ne putem mulţumi doar cu puţin mai bine. Avem nevoie de ceva cu totul diferit", a adăugat el.

Clinton afirmă însă că Obama este cel care a devenit ofensiv de la dezbaterea lor de săptămâna trecută.

"Nu este de mirare că rivalul meu a devenit atât de ofensiv în ultimele zile de campanie întrucât cred că aţi văzut ... o mare diferenţă între noi", a declarat ea într-un miting în Bethlehem.

"În timp ce oponentul meu afirmă un lucru, în campanie, face altul. Puteţi fi siguri că vă spun ceea ce voi face", a declarat ea la Johnstown.

Înaintea votului din Pennsylvania, majoritatea analiştilor sunt de părere că Hillary Clinton va câştiga, dar avantajul a devenit centrul preocupărilor ambelor campanii.

McCain urma să efectueze în cursul acestei săptămâni un tur în mai multe state din regiunile afectate de sărăcie, iar înainte de plecare, a răspuns unor relatări de pe prima pagină a ediţiei de duminică a Washington Post referitoare la temperamentul său, calificându-le drept "cu totul neadevărate sau exagerate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici