CNN: John Kelly, şeful cancelariei Casei Albe, l-a sunat pe James Comey pentru a-şi exprima furia faţă de demiterea acestuia din funcţia de şef al FBI

John Kelly, şeful cancelariei Casei Albe, a fost deranjat de faptul că preşedintele Donald Trump l-a demis pe James Comey din funcţia de director al FBI şi l-a sunat pe Comey pe vremea când era şeful Departamentului de Securitate Internă, potrivit unor surse citate de televiziunea CNN.

651 afișări
Imaginea articolului CNN: John Kelly, şeful cancelariei Casei Albe, l-a sunat pe James Comey pentru a-şi exprima furia faţă de demiterea acestuia din funcţia de şef al FBI

CNN: John Kelly, noul şef al cancelariei Casei Albe, l-a sunat pe James Comey pentru a-şi exprima furia faţă de demiterea acestuia din funcţia de şef al FBI (Imagine: Hepta)

Sursele au precizat că John Kelly a intenţionat să-şi dea demisia, în semn de protest faţă de înlăturarea lui James Comey. Cei doi au discutat telefonic, iar Comey i-a transmis lui Kelly să nu renunţe la funcţie.

"John a fost supărat şi jignit de ceea ce a văzut şi de modul în care a fost tratat Comey", a spus una dintre surse.

Potrivit informaţiilor obţinute de CNN, John Kelly şi James Comey nu sunt prieteni apropiaţi, dar aveau o relaţie profesională foarte bună şi respect reciproc profund.

James Comey a refuzat să comenteze aceste declaraţii, iar Casa Albă şi Departamentul de Securitate Internă nu au răspuns unor cereri oficiale.

La 9 mai, Donald Trump l-a destituit pe James Comey întrucât ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea a intervenit în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală. Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton.

Ulterior, James Comey a fost audiat de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, în legătură cu investigaţia pe care el a cerut-o când era director al FBI privind presupusele contacte pe care Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, le-ar fi avut cu oficiali ruşi. James Comey a afirmat că liderul de la Casa Albă i-a cerut explicit să abandoneze investigaţia care îl viza pe Michael Flynn.

Donald Trump l-a nominalizat pe Christopher Wray în funcţia de director al FBI, iar Senatul american urmează să voteze această mutare în perioada imediat următoare.

După concedierea lui Reince Priebus, Donald Trump l-a numit pe generalul John F. Kelly în funcţia de şef de cabinet la Casa Albă şi a spus că este "un bun american şi un mare lider".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici