CNN ştie de ce Putin vrea prietenia lui Erdogan: Moscova, interesată de dronele turceşti Bayraktar TB2

Moscova şi-a declarat intenţia de a achiziţiona drone de luptă Bayraktar TB2 fabricate în Turcia, a anunţat de CnnTurk, citând o conversaţie pe care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi avut-o cu colegul său rus Vladimir Putin săptămâna trecută, în timpul unei vizite la Teheran.

4199 afișări
Imaginea articolului CNN ştie de ce Putin vrea prietenia lui Erdogan: Moscova, interesată de dronele turceşti Bayraktar TB2

CNN ştie de ce Putin vrea prietenia lui Erdogan: Moscova, interesată de dronele turceşti Bayraktar TB2

„Putin mi-a spus că vrea să lucreze cu Baykar”, a spus Erdogan, în cadrul unei întâlniri a partidului său, AKP, de ieri, citând numele cunoscutei companii turce de drone al cărei important oficial, Selcuk Bayraktar, este chiar ginerele preşedintelui turc.

Potrivit reconstrucţiei presei, Putin a propus şi deschiderea unei fabrici Baykar în Rusia, pentru producţia de drone. În ultimii ani, armele turceşti au fost folosite în diverse contexte de război, inclusiv în Libia, Siria şi în conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan din Nagorno-Karabah.

Deja, înainte de invazia rusă, Baykar vindea arme la Kiev, în timp ce sunt 50 de drone primite de Ucraina de la începutul războiului, potrivit ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov. Dronele turcilor sunt mult-lăudate, având un aport semnificativ la succesele de pe front ale Ucrainei.

CEO-ul Baykar, Haluk Bayraktar, a declarat săptămâna trecută că firma sa nu va vinde niciodată arme Rusiei, în timpul unui interviu acordat pentru CNN.

Putin şi Erdogan au stabilit o întâlnire pentru 5 august, la Soci. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici