Coaliţia Angelei Merkel se clasează pe primul loc înaintea alegerilor din septembrie

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi aliaţii lor liberali probabil vor câştiga scrutinul legislativ din septembrie, conform unui sondaj de opinie difuzat joi.

338 afișări
Imaginea articolului Coaliţia Angelei Merkel se clasează pe primul loc înaintea alegerilor din septembrie

Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Este prima dată din noiembrie 2009 când creştin-democraţii (CDU), filiala lor din Bavaria (CSU) şi liberalii (FDP) sunt creditaţi cu 47% din intenţiile de vot, conform unui sondaj realizat de Institutul Infratest/Dimap.

Potrivit sondajului Infratest/Dimap, realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.503 persoane, conservatorii sunt creditaţi cu 42%, iar FDP urcă de la 4 la 5%.

De partea cealaltă, social-democraţii (SPD), verzii şi Die Linke (stânga radicală) au împreună 46%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici