Coaliţia condusă de Arabia Saudită a reluat bombardamentele în Yemen

Avioanele de război ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat obiective ale rebelilor din Yemen, în pofida anunţului autorităţilor de la Riyadh conform căruia au încheiat campania de bombardamente.

313 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de Arabia Saudită a reluat bombardamentele în Yemen

Coaliţia condusă de Arabia Saudită reia bombardamentele în Yemen (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Atacurile aeriene s-au reluat miercuri noaptea, pe fondul confruntărilor intense din oraşul yemenit Taiz. Avioane ale coaliţiei au bombardat o bază militară ocupată de rebelii huthi, relatează Euronews în pagina electronică.

Obiectivele rebelilor huthi au fost bombardate aproape o lună, dar Arabia Saudită a anunţat marţi că începe o nouă etapă care se va concentra pe procesul politic şi eforturile umanitare.

Potrivit Ministerului saudit al Apărării, atacurile aeriene au reuşit "să elimine cu succes ameninţările la adresa securităţii Arabiei Saudite şi ţărilor vecine". Ministerul a anunţat "distrugerea armamentului greu şi rachetelor balistice confiscate de către miliţia huthi şi forţele (fostului preşedinte) Ali Abdallah Saleh în bazele şi taberele armatei".

Gruparea rebelă şiită deţine deja controlul asupra capitalei Sanaa şi încearcă să cucerească portul Aden, din sudul ţării. Rebelii au afirmat că vor să revină la discuţiile pentru pace în cadrul ONU, dar numai după încetarea atacurilor aeriene.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat marţi un bilanţ de 944 de morţi şi 3.487 de răniţi - civili şi militari - în Yemen, în perioada 19 martie-17 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici