Coaliţia saudită a atacat capitala Yemenului, ca reacţie la atacurile produse în oraşul Aden

  • Coaliţia saudită a efectuat raiduri aeriene asupra capitalei Yemenului, Sanaa
  • Operaţiunea este o reacţie la atacurile produse miercuri în oraşul Aden, atribuite insurgenţilor huthi
  • Insurgenţii huthi, susţinuţi de Iran, deţin controlul asupra oraşului Sanaa
1903 afișări
Imaginea articolului Coaliţia saudită a atacat capitala Yemenului, ca reacţie la atacurile produse în oraşul Aden

Avioane militare ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au atacat, joi, poziţii ale insurgenţilor huthi din capitala Yemenului, Sanaa, în replică la atacurile comise miercuri în oraşul Aden, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Coaliţia saudită a atribuit insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran, atacurile comise miercuri asupra aeroportului din Aden şi Palatului prezidenţial din acest oraş situat în sudul Yemenului. Atacurile s-au soldat cu cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi.

Raidurile aeriene saudite efectuate joi au vizat 15 obiective din oraşul Sanaa, inclusiv aeroportul din capitala Yemenului.

În ultimii ani, coaliţia saudită a efectuat sute de raiduri aeriene în Yemen, soldate cu mii de morţi, inclusiv numeroşi civili.

Explozii şi focuri de armă au avut loc miercuri pe aeroportul din Aden, în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen, iar după câteva ore s-a produs o nouă deflagraţie în centrul oraşului, în apropierea Palatului prezidenţial.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în conflictul militar din Yemen, iar milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici