Colaboratorul lui Viktor Bout, arestat la New York

Asociatul britanic al lui Viktor Bout, acuzat că ar fi susţinut material terorismul, a primit ordin să fie arestat, luni, la New York.

24 afișări
Imaginea articolului Colaboratorul lui Viktor Bout, arestat la New York

Colaboratorul lui Viktor Bout, arestat la New York

Andrew Smulian, în vârstă de 46 de ani, a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, la New York, alături de Bout, că ar fi pregătit o tranzacţie cu armament în valoare de milioane de dolari, către membrii FARC.

Smulian a compărut luni în faţa Curţii magistraţilor în Manhatan, şi a primit ordin de arestare. Acesta nu a depus cerere pentru cauţiune.

Procurorii susţin că acesta ar fi fost arestat vineri, la New York. Dacă este găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de 15 de ani de închisoare.

Bout şi Smulian au complotat pentru a vinde FARC armament care includea sisteme de rachete cu lansare de la sol şi lansatoare de rachete, în perioada noiembrie 2007 şi februarie 2008, potrivit autorităţilor americane.

Următoarea audiere a lui Smulian va fi la 24 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici