Colonişti israelieni din Cisiordania au atacat un vehicul al armatei

Colonişti israelieni din Cisiordania au atacat pentru prima oară un vehicul de teren militar cu o sticlă incendiară, a informat, marţi seară, postul public israelian de televiziune.

19 afișări
Imaginea articolului Colonişti israelieni din Cisiordania au atacat un vehicul al armatei

Colonişti israelieni din Cisiordania au atacat un vehicul al armatei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Colonişti mascaţi au lansat luni un cocteil molotov împotriva vehiculului de teren, în apropiere de coloniile neautorizate Havat Gilad şi Yitzhar, în nordul Cisiordaniei, a precizat postul de televiziune.

Militarii, care au ordinul de a trage cu gloanţe adevărate de fiecare dată când sunt atacaţi cu sticle incendiare de către palestinieni, nu au ripostat de această dată, văzând că agresorii purtau filactere (pe care le poartă evreii credincioşi), potrivit postului de televiziune.

Incidentul a fost confirmat de grăniceri, însărcinaţi cu menţinerea ordinii în colonii.

Yitzhar, bastion naţionalist şi ultraortodox, are reputaţia de a fi colonia cea mai extremistă din Cisiordania ocupată.

Aflată în apropiere de oraşul Nablus, ea este adesea teatrul confruntărilor între colonişti şi palestinieni sau forţele de securitate israeliene. Incidentele s-au multiplicat în ultimele zile.

Marţi dimineaţă, colonişti veniţi din Yitzhar au rănit prin împuşcare un păstor palestinian şi au sacrificat de asemenea zece oi într-un sat în apropiere de Nablus, potrivit locuitorilor.

Patru avanposturi ale coloniei se află pe lista coloniilor ilegale pe care Guvernul israelian a promis să le desfiinţeze. Promisiunea a rămas fără efect deocamdată, în pofida presiunilor Statelor Unite, care solicită o suspendare totală a colonizării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici