Columbia va protesta pe lângă Rusia pentru încălcarea spaţiului său aerian

Columbia va trimite o scrisoare de protest Rusiei pentru încălcarea spaţiului său aerian de către două bombardiere ruseşti, a anunţat marţi preşedintele columbian Juan Manuel Santos.

293 afișări
Imaginea articolului Columbia va protesta pe lângă Rusia pentru încălcarea spaţiului său aerian

Columbia va protesta pe lângă Rusia pentru încălcarea sapţiului său aerian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Au zburat în spaţiul nostru aerian. Din moment ce sunt avioane militare aparţinând statului, trebuiau să ceară autorizare. Nu au făcut-o", a declarat Santos, într-un discurs susţinut la Pasto, o localitate situată la 920 de kilometri sud-vest de Bogota.

"Acest lucru merită o notă diplomatică pentru Guvernul rus şi este ceea ce pregăteşte Ministerul de Externe", a afirmat preşedintele columbian.

Avioanele ruseşti au fost reperate vineri de către forţele aeriene columbiene în timp ce treceau dinspre Venezuela către Nicaragua şi apoi, pentru a doua oară, la întoarcere, a precizat el.

Ele au fost "interceptate" de avioane de vânătoare de tip Kfir ale armatei columbiene, înainte de a părăsi spaţiul aerian, pentru a reveni în Venezuela, a conchis preşedintele Santos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici