Comandament special al armatei SUA pentru combaterea atacurilor informatice

Forţele aeriene americane au înfiinţat un comandament special menit să combată atacurile care vizează reţelele informatice sau sistemele de comunicaţie digitală, într-un moment în care astfel de agresiuni sunt tot mai numeroase, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Comandament special al armatei SUA pentru combaterea atacurilor informatice

Comandament special al armatei SUA pentru combaterea atacurilor informatice

Această decizie, anunţată marţi, survine după ce Pentagonul a recunoscut la începutul lunii septembrie că a fost ţinta tentativelor de atacuri informatice provenind din "mai multe ţări", China numărându-se printre suspecţi.

Acest nou comandament, înfiinţat la baza aeriană de la Barksdale din statul Louisiana, va fi înlocuit într-un an de zile cu un prim comandament permament din cadrul forţelor aeriene americane, a cărui activitate va fi dedicată în întregime operaţiunilor de piraterie informatică.

Aceastră structură "va instrui şi va echipa militari din cadrul forţelor aeriene pentru a derula operaţiuni în spaţiul cibernetic, suplinindu-le pe cele aeriene şi spaţiale", potrivit generalului Charles Ickes.

Hackerii pot exploata lacunele reţelelor informatice pentru a deturna informaţii, extinde viruşi sau satura aceste reţele printr-un influx puternic de date.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici