Comandant al-Qaida, ucis într-un raid aerian desfăşurat în Pakistan

Un important comandant al reţelei al-Qaida, de naţionalitate egipteană, a fost ucis vineri, în cadrul unui raid atribuit americanilor şi desfăşurat în nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera cu Afganistanul, a anunţat sâmbătă un oficial pakistanez.

18 afișări
Imaginea articolului Comandant al-Qaida, ucis într-un raid aerian desfăşurat în Pakistan

Vehicul distrus în urma raidului aerian desfăşurat în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, a cărui imagine a apărut deja pe casetele video difuzate de reţeaua lui Osama ben Laden, cunoscut sub numele de Abu Jihad al-Masri, a fost ucis în urma unui raid aerian desfăşurat vineri, de avioanele fără pilot aparţinând, cel mai probabil, americanilor, asupra zonelor tribale pakistaneze.

Cele două raiduri, desfăşurate la un interval de câteva ore, au provocat moartea a 32 de persoane, majoritatea talibani şi combatanţi al-Qaida, potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate.

Statele Unite au oferit o recompensă de un milion de dolari pentru uciderea sau capturarea lui al-Masri, potrivit site-ului Rewards for Justice al Departamentului american de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici