Comisia de la Veneţia recomandă modificarea Constituţiei R. Moldova în Parlament

Comisia de la Veneţia recomandă Republicii Moldova să modifice Constituţia prin decizii ale Parlamentului, evitând organizarea unui referendum, relatează Infotag, în pagina electronică.

345 afișări
Imaginea articolului Comisia de la Veneţia recomandă modificarea Constituţiei R. Moldova în Parlament

Comisia de la Veneţia recomandă modificarea Constituţiei R. Moldova în Parlament

Potrivit Infotag, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al ţării, s-au întâlnit vineri dimineaţa cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, care ulterior s-a întâlnit şi cu liderii partidelor din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Ghimpu a afirmat că recomandările comisiei se referă la modificarea unui articol din Constituţia Republicii Moldova referitor la procedura de alegere a preşedintelui, potrivit căruia, în cazul eşecului de a alege preşedintele cu voturile a 61 de deputaţi în două scrutine, Parlamentul are dreptul, conform Constituţiei, să organizeze un al treilea scrutin în cadrul căruia preşedintele să se aleagă cu majoritate simplă, de 52 de voturi.

Liderii celorlalte partide din cadrul Alianţei vor lua în considerare recomandarea Comisiei de la Veneţia, în vederea elaborării unei poziţii unice, care va fi anunţată până la sfârşitul lui martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici