Comisia Europeană propune cote pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari în ţările UE

Comisia Europeană va propune stabilirea unor cote pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari în toate statele membre ale Uniunii Europene, informează BBC News online.

234 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană propune cote pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari în ţările UE

Comisia Europeană propune cote pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari în ţările UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit estimărilor Naţiunilor Unite, aproximativ 60.000 de imigranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană anul acesta, iar 1.800 dintre ei s-au înecat.

În plus, Comisia Europeană va propune modalităţi legale pentru venirea imigranţilor în Europa, prin evitarea reţelelor de trafic de persoane.

Propunerile vor fi discutate la summitul Consiliului European din iunie şi, pentru a intra în vigoare, vor trebui aprobate de statele membre ale ale Uniunii Europene.

Anul trecut, în spaţiul Uniunii Europene au ajuns în total peste 200.000 de imigranţi din Siria, Eritreea, Nigeria, Somalia şi din alte ţări africane afectate de conflicte.

Cotele privind distribuirea imigranţilor statelor UE vor fi stabilite pe baza unor factori precum populaţia ţării, indicatori economici şi numărul solicitărilor de azil aprobate în trecut.

Germania susţine ideea cotelor, după ce anul trecut a primit 200.000 de solicitări de azil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici