Comisia Europeană sprijină cu 25 de milioane de euro cercetătorii strămutaţi din Ucraina

  • Comisia Europeană a publicat miercuri cererea de candidaturi pentru sprijinirea cercetătorilor strămutaţi din Ucraina în cadrul programului MSCA4Ukraine.
  • Cu un buget total de 25 de milioane EUR, acesta va oferi burse pentru doctoranzi şi cercetători postdoctorali.
227 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană sprijină cu 25 de milioane de euro cercetătorii strămutaţi din Ucraina

Comisia Europeană sprijină cu 25 de milioane de euro cercetătorii strămutaţi din Ucraina

Un comunicat al CE arată că organizaţiile-gazdă şi cercetătorii interesaţi pot începe să îşi pregătească candidaturile şi pot consulta criteriile de eligibilitate, cerinţele de depunere a candidaturilor, orientările pentru solicitanţi, precum şi termenii şi condiţiile.

O zi de informare pentru potenţialele organizaţii-gazdă va fi organizată la 6 octombrie.

Cercetătorii care doresc să depună o cerere trebuie să pregătească mai întâi o cerere pe lângă organizaţia lor gazdă potenţială, care va depune propunerea în numele cercetătorului prin intermediul unui portal online. Cererile vor fi revizuite în mod continuu până la angajarea tuturor fondurilor disponibile.

Programul va permite organizaţiilor academice şi neacademice din statele membre şi din ţările asociate la programul Orizont Europa să găzduiască cercetători pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi doi ani. Acest program are ca scop să ajute oamenii de ştiinţă să îşi continue activitatea în orice domeniu al cercetării şi inovării, în condiţii excelente şi cu acces la formare şi oportunităţi de dezvoltare a carierei şi a competenţelor. Programul urmăreşte, de asemenea, să faciliteze reintegrarea cercetătorilor în Ucraina, atunci când condiţiile o vor permite, pentru a reconstrui capacitatea de cercetare şi inovare a ţării.

„Prin acest program, putem ajuta cercetătorii talentaţi să dezvolte proiecte ştiinţifice concrete. Acest lucru este deosebit de important pentru cei afectaţi de invadarea Ucrainei de către Rusia. Ştiinţa şi inovarea trebuie să meargă mai departe, în ciuda acestor vremuri dificile”, a declarat vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici