Comisia pentru Afaceri Constituţionale a PE a aprobat Tratatul de la Lisabona

Comisia pentru Afaceri Constituţionale a Parlamentului European a aprobat noul Tratat de la Lisabona, sugerând că documentul va contribui la reformarea legislaţiei europene, deşi conţinutul este greu de înţeles de către cetăţenii europeni, relatează pagina online a EUObserver.

1 afișare
Imaginea articolului Comisia pentru Afaceri Constituţionale a PE a aprobat Tratatul de la Lisabona

Comisia pentru Afaceri Constituţionale a PE a aprobat Tratatul de la Lisabona

Membrii Comisiei Constituţionale au aprobat Tratatul de la Lisabona cu 20 de voturi pentru şi şase împotrivă. Tratatul a fost adoptat la 13 decembrie 2007 de către liderii europeni, urmând să fie ratificat de fiecare stat membru UE.

Eurodeputaţii au criticat aranjamentele speciale ale Marii Britanii şi Irlandei în privinţa cooperării poliţiei, precum şi refuzul semnării de către Londra şi Varşovia a Cartei Drepturilor Omului.

Pe de altă parte, membrii PE şi-au exprimat regretul că noul Tratat nu are forma unei Constituţii, sugerând că textul actual este "mai puţin clar şi lizibil" decât fostul proiect constituţional, respins de electoratul din Franţa şi Olanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici