Compania Blackwater va proteja vasele de atacurile piraţilor - presă

Compania americană de securitate Blackwater intenţionează să combată piraţii, prin lansarea unei flotile de nave ce pot fi închiriate.

76 afișări
Imaginea articolului Compania Blackwater va proteja vasele de atacurile piraţilor - presă

Compania Blackwater va proteja vasele de atacurile piraţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Firma, care a căpătat notorietate la nivel internaţional după ce angajaţii săi au ucis civili în Irak, a echipat deja un vas, denumit The McArthur, care are capacitatea de a transporta până la 40 de persoane înarmate, relatează The Independent în ediţia electronică.

The McArthur va ajunge la sfârşitul acestui an în Golful Aden, unde au avut loc cele mai recente atacuri ale piraţilor somalezi, iar alte trei sau patru nave de acelaşi tip se vor alătura acesteia.

Compania Blackwater, care are legături cu administraţia republicană de la Washington, a fost cercetată de Congresul american şi de Guvernul irakian, după ce angajaţii săi au ucis anul trecut 17 persoane în Piaţa Nisoor din Bagdad, masacrul conducând la schimbarea legislaţiei din Irak privind contractorii din domeniul securităţii.

Mai multe companii de securitate s-au angajat să trimită vase în acea regiune, în pofida prezenţei unor nave de război britanice, americane, ruseşti şi indiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici