Compania Eurostar a declanşat o anchetă după blocarea traficului în tunelul de sub Canalul Mânecii

Compania feroviară Eurostar a anunţat luni deschiderea imediată a unei anchete, încredinţată unui grup de experţi independenţi, pentru clarificarea circumstanţelor care au condus la blocarea traficului începând de vineri seară.

42 afișări
Imaginea articolului Compania Eurostar a declanşat o anchetă după blocarea traficului în tunelul de sub Canalul Mânecii

Compania Eurostar a declanşat o anchetă după blocarea traficului în tunelul de sub Canalul Mânecii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul de administraţie al companiei i-a încredinţat ancheta lui Christopher Garnett, fostul director al companiei feroviare britanice Great North Eastern Railway (GNER) şi fost director comercial al Eurotunnel, şi lui Claude Gressier, inginer la Drumuri şi Poduri.

"A fost declanşată imediat o anchetă", precizează Eurostar.

Traficul trenurilor de călători Eurostar între Londra, Paris şi Bruxelles va fi suspendat din nou luni, a anunţat compania duminică, după o serie de probleme apărute din cauza ninsorii şi frigului.

Eurostar nu a putut oferi asigurări că traficul va fi reluat marţi, urmând să facă un anunţ pe această temă până la ora 18.00 (20.00 ora României).

Rezervările pentru trenurile Eurostar au fost suspendate până la noi ordine

Rezervările pentru trenurile Eurostar au fost suspendate până la noi ordine, în condiţiile în care circulaţia prin tunelul de sub Canalul Mânecii continua să fie întreruptă luni, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei.

"Vânzările (de bilete) au fost suspendate", a declarat purtătoarea de cuvânt. "Prioritatea noastră este să asigurăm transportul pentru persoanele care au, deja, un bilet", a explicat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici