Companiile aeriene se alătură luptei împotriva COVID-19 şi au început să transporte vaccinuri

  • Companiile aeriene de transport pasageri din SUA vor transporta vaccinuri
  • Vor fi transportate aproximativ 330 de milioane de doze de vaccin pentru SUA
  • American Airlines, Delta şi United vor transporta vaccinul
627 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene se alătură luptei împotriva COVID-19 şi au început să transporte vaccinuri

Companiile aeriene se alătură luptei înpotriva COVID-19 şi au început să transporte vaccinuri

Aşteptarea vaccinului s-a încheiat, dar o altă mare provocare abia acum începe. Cum distribui 7,8 miliarde de vaccinuri în întreaga lume? Şi repede.

În SUA, atât vaccinurile Pfizer-BioNTech, cât şi vaccinurile Moderna trebuie să ajungă la aproximativ 330 de milioane de oameni din ţară. 

Va fi nevoie de aproximativ 15.000 de zboruri pentru acest lucru. În aceste condiţii, American Airlines, Delta şi United, care transportă pasageri în mod normal, s-au alăturat celor de la UPS, FedEx and DHL pentru a ajuta la transportarea vaccinurilor.

United este prima companie aeriană de transport pasageri care va transporta vaccin către SUA, folosind aeronava Boeing 777. Fiecare avion are o capacitate de transport de 1 milion de doze de vaccin.

„Am primit primul transport de vaccin împotriva Covid-19 de la unul dintre partenerii noştri care se ocupa de logistică. Eram deja pregătiţi. Muncim la asta de foarte multe luni”, a explicat Dennis Wagner, manager general al operaţiunilor de transport marfă la American Airlines

Nu este prima dată când companiile aeriene transportă produse farmaceutice şi vaccinuri. Dar amploarea şi viteza cu care trebuie administrate vaccinurile este o noutate.

Transportul dozelor de vaccin necesită o temperatură foarte scăzută, pentru care companiile aeriene folosesc gheaţă carbonică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici