Companiile Panzani şi Spanghero au avut acelaşi furnizor olandez

Furnizorul francez al companiilor William Saurin şi Panzani, care a anunţat marţi că a detectat urme de carne de cal în cutiile sale de ravioli, a avut acelaşi furnizor olandez ca Spanghero, a afirmat miercuri directorul general al companiei.

490 afișări
Imaginea articolului Companiile Panzani şi Spanghero au avut acelaşi furnizor olandez

Companiile Panzani şi Spanghero au avut acelaşi furnizor olandez

"La 8 februarie am descoperit că avem un furnizor comun cu Spanghero, compania olandeză Windmeijer, care ne-a livrat carne de vită de origine română", a explicat Stéphane Maloisel, responsabil al Gel Alpes, furnizor al William Saurin şi Panzani.

Compania, care a izolat imediat loturile provenite de la acest furnizor, între care 130 de tone de carne, a efectuat nouă analize, care au relevat prezenţa cărnii de cal în carnea etichetată drept vită.

"Am identificat loturi exclusiv cu vită, altele cu un amestec de vită şi cal în proporţii variabile şi altele doar cu cal", a explicat directorul, care subliniază că societatea sa a anunţat autorităţile franceze.

Gel Alpes, care lucrează cu Windmeijer de la sfârşitul anului 2011, a depus o plângere pentru înşelăciune şi a încetat orice raport comercial cu Windmeijer. Aproximativ 1.500 de tone produse ar putea fi afectate de problemă, a precizat el.

"Ne-am avertizat clienţii, pe cei care sunt susceptibili de a fi afectaţi de problemă", a adăugat Maloisel.

Gel Alpes furnizează carne pentru William Saurin şi Panzani, însă explică faptul că nu a putut furniza carne de origine românească direct către Panzani, din cauza unui caiet de sarcini foarte strict, care exclude carnea de origine română.

Compania Panzani (grupul spaniol Ebro) a anunţat marţi că ar fi depistat prezenţa cărnii de cal în mai multe cutii de ravioli comericalizate în Franţa şi fabricate sub marca sa de către firma franceză William Saurin.

Scandalul prezenţei cărnii de cal în semipreparatele produse în Franţa a fost până acum limitată la filiera care trece prin compania Spanghero.

Un scandal de amploare a izbucnit în ultimele săptămâni în industria agroalimentară europeană, după descoperirea de carne de cal în lasagna ce ar fi trebuit să fie de vită, în Marea Britanie.

Numeroase produse semipreparate au fost retrase de pe rafturi în peste 15 ţări din Europa şi Hong Kong.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici