Condoleezza Rice a ridicat vocea la George W. Bush pe 11 septembrie 2001

Condoleezza Rice, fost secretar de Stat american şi consilier pentru Securitatea Naţională, a dezvăluit că a ţipat la fostul preşedinte George W. Bush şi i-a spus să nu vină la Washington în orele haotice de după atentatele din 11 septembrie 2001, scrie The Independent.

43 afișări
Imaginea articolului Condoleezza Rice a ridicat vocea la George W. Bush pe 11 septembrie 2001

Condoleezza Rice a ridicat vocea la George W. Bush pe 11 septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La aproximativ 30 de minute după ce al doilea avion lovise complexul World Trade Centre din New York, Condoleezza Rice, în acel moment consilier pentru Securitatea Naţională, a avut un schimb dur de replici cu preşedintele George W. Bush. Acesta telefonase pentru a anunţa că intenţionează să revină la Casa Albă, care în acel moment era considerată ţinta unui posibil atac terorist.

Condoleezza Rice l-a îndemnat pe preşedinte să mai rămână ceva timp în statul Florida, unde vizita o şcoală. În momentul în care Bush a insistat în continuare să vină la Casa Albă rapid, Rice a ţipat la el, spunându-i să rămână acolo, iar apoi i-a închis brusc telefonul.

"Preşedintele mi-a dat telefon şi a spus că revine la Casa Albă. I-am spus: «Nu puteţi reveni aici, Statele Unite sunt atacate, trebuie să rămâneţi într-o locaţie sigură. Nu ştiţi ce se întâmplă aici». El a adăugat: «Vin înapoi»", îşi aminteşte Rice.

"I-am spus: «Nu trebuie să veniţi». I-am spus pe un ton ridicat, şi nu mai ridicasem tonul niciodată la preşedinte până atunci: «Nu trebuie să veniţi». Apoi am închis telefonul. Cred că preşedintele a fost supărat pe mine. Îl ştiu de mult timp pe preşedinte şi ştiu că nu dorea nimic mai mult decât să se afle la cârma ţării în acel moment", explică Rice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici