Conferinţă pe tema Orientului Mijlociu, organizată de Hamas şi Jihadul Islamic

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Jihadul Islamic şi-au anunţat duminică intenţia de a organiza, la 7 noiembrie, la Damasc, o conferinţă concurentă celei din SUA, convocată de preşedintele George W Bush, pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Conferinţă pe tema Orientului Mijlociu, organizată de Hamas şi Jihadul Islamic

Conferinţă pe tema Orientului Mijlociu, organizată de Hamas şi Jihadul Islamic

"Hamasul şi (liderul său) Khaled Meshaal vor organiza această conferinţă la Damasc", a declarat penru AFP, purtătorul de cuvânt Sami Abu Zouhri.

Obiectivul organizării unei conferinţe paralele este acela de a "ne reafirma drepturile, cu privire (mai ales) la Ierusalim şi la refugiaţi, şi de a contracara orice tentativă de a nu ne fi recunoscute drepturile, în special în cadrul reuniunii internaţionale (prevăzută de Statele Unite)", a subliniat el.

Jihadul Islamic, o altă mişcare radicală palestiniană, a informat că această conferinţă concurentă va avea loc pe 7 noiembrie, în capitala siriană, înainte de reuniunea intrenaţională pe tema Orientului Mijlociu, care urmează să aibă loc în Statele Unite.

Premierul palestinian demis, Ismail Haniyeh, unul dintre liderii Hamas din Gaza, a afirmat sâmbătă că mişcarea sa va face un apel la ţările arabe să boicoteze reuniunea internaţională pe tema Orientului Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici