Conflict la graniţa dintre Siria şi Iordania. Un militar şi mai mulţi traficanţi de droguri, ucişi

Autorităţile din Iordania susţin că un militar şi mai mulţi traficanţi de droguri au murit în timpul confruntărilor de la graniţa cu Siria, potrivit Reuters.

265 afișări
Imaginea articolului Conflict la graniţa dintre Siria şi Iordania. Un militar şi mai mulţi traficanţi de droguri, ucişi

Conflict la graniţa dintre Siria şi Iordania. Un militar şi mai mulţi traficanţi de droguri, ucişi

Armata iordaniană a anunţat marţi că a ucis mai mulţi contrabandişti în timpul unor confruntări provocate de un grup mare de traficanţi de droguri care a trecut graniţa dinspre Siria. În timpul luptelor, unul dintre militarii iordanieni a murit.

Contrabandiştii au profitat de ceaţă şi, după luptă, au fugit înapoi în Siria.

„A avut loc o confruntare cu zeci de contrabandişti care au tras asupra poliţiştilor de frontieră şi au exploatat vizibilitatea redusă şi ceaţa densă pentru a trece graniţa. Mai mulţi au murit, ceilalţi au fost forţaţi să fugă în adâncul teritoriului sirian", se arată în comunicatul armatei.

Incidentul apare la numai o săptămână după ce trei contrabandişti au fost împuşcaţi mortal în timp ce încercau să introducă în Iordania o cantitate mare de droguri.

Siria a devenit principalul loc din regiune pentru traficul de droguri, iar Iordania este cea mai mare rută de tranzit către statele din Golf. Oficialii iordanieni acuză gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, şi miliţiile din sudul Siriei, că se află în spatele acestei creşteri a contrabandei. Hezbollah neagă acuzaţiile. ONU şi SUA consideră că profiturile uriaşe din traficul de droguri sunt folosite pentru a finanţa grupările militante din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici