Confruntări între imigranţi africani în nordul Franţei, soldate cu 50 de răniţi

Noi confruntări au izbucnit în noaptea de luni spre marţi între imigranţi africani, în zona portuară din Calais, în nordul Franţei, provocând rănirea a aproximativ 50 de persoane, dintre care una se afla în stare gravă, a anunţat prefectura.

180 afișări
Imaginea articolului Confruntări între imigranţi africani în nordul Franţei, soldate cu 50 de răniţi

Confruntări între imigranţi africani în nordul Franţei, soldate cu 50 de răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un prim conflict a avut loc la începutul serii în centrul oraşului, în momentul distribuirii alimentelor, între aproximativ 100 de sudanezi şi eritreeni. Trei persoane au fost rănite uşor şi a fost necesară intervenţia forţelor CRS.

"Confruntările s-au reluat după masă şi s-au mutat în zona portului, unde au durat o bună parte din noapte. Poliţia a fost nevoită să intervină", a explicat prefectura.

Conform unui ultim bilanţ de marţi dimineaţă, 51 de persoane au fost rănite uşor, iar un bărbat grav rănit a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Lille.

Acest bărbat, a cărui naţionalitate nu a putut fi precizată, a suferit un traumatism cranian. Iniţial, autorităţile au apreciat că viaţa sa era în pericol, dar ulterior starea lui s-a îmbunătăţit, potrivit prefecturii.

Confruntările din cursul nopţii au "implicat grupuri importante de imigranţi", a precizat prefectura, fără a putea menţiona, marţi dimineaţă, numărul persoanelor care au participat la conflict.

Potrivit unui angajat portuar, aproximativ 300 de imigranţi participau la conflict în zona terminalului de feribot, în jurul orei 2.00 GMT (5.00, ora României).

Un important dispozitiv de poliţie a fost mobilizat pentru a "interveni între diferitele tabere. Situaţia a revenit la normal la sfârşitul nopţii", a informat prefectura.

În noaptea de duminică spre luni, au avut loc confruntări între 100 şi 150 de imigranţi, soldate cu rănirea uşoară a 13 persoane.

Conflictul a izbucnit în zona industrială Dunes, din apropierea uzinei Tioxide, ocupată ilegal de sute de imigranţi şi care face obiectul unei decizii a justiţiei în vederea evacuării, la fel ca o altă zonă ocupată ilegal din oraş, la un fost centru de colectare a metalelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici