Confruntări între membrii filipinezi ai Forţei ONU din Platoul Golan şi rebelii sirieni

Membrii filipinezi ai Forţei ONU din Platoul Golan au fost implicaţi sâmbătă în confruntări cu rebelii sirieni, a anunţat Guvernul din Filipine, citat de AFP.

209 afișări
Imaginea articolului Confruntări între membrii filipinezi ai Forţei ONU din Platoul Golan şi rebelii sirieni

Confruntări între membrii filipinezi ai Forţei ONU din Platoul Golan şi rebelii sirieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 70 de membri filipinezi ai Forţei ONU de menţinere a păcii în zona Platoului Golan erau blocaţi în două obiective din regiune. Unul dintre cele două grupuri de soldaţi filipinezi a putut părăsi obiectivul, însă cel de-al doilea grup "face în prezent obiectul unui atac", a declarat ministrul filipinez al Apărării, Voltaire Gazmin.

ONU a anunţat joi capturarea a 44 de soldaţi originari din Fiji, în timp ce 72 de membri filipinezi ai Forţei ONU sunt blocaţi în două obiective diferite din zona Platoului Golan. Rebelii sirieni, dintre care unii au legături cu Frontul al-Nosra, aripa siriană a al-Qaida, au fost acuzaţi pentru această situaţie.

Israelul ocupă din 1967 o suprafaţă de aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care a anexat-o, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională, iar 510 kilometri pătraţi se află sub control sirian.

UNDOF (Forţa ONU de supraveghere a dezangajării militare dintre Siria şi Israel) are circa 1.223 de membri din şase ţări (India, Fiji, Filipine, Irlanda, Olanda, Nepal). Actualul mandat se încheie la 31 decembrie 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici