Confruntări militare între grupuri şiite şi kurde, în nordul Irakului

Confruntări armate între miliţii kurde şi grupuri paramilitare şiite au izbucnit sâmbătă seară în nordul Irakului, cel puţin opt persoane fiind ucise, informează site-ul agenţiei Reuters.

29925 afișări
Imaginea articolului Confruntări militare între grupuri şiite şi kurde, în nordul Irakului

Confruntări militare între grupuri şiite şi kurde, în nordul Irakului

Schimburile de focuri au izbucnit în localitatea Tuz Khurmatu, situată la 175 de kilometri nord de Bagdad.

Din cauza luptelor între miliţii kurde şi grupuri paramilitare şiite traficul rutier între Bagdad şi Kirkuk a fost întrerupt.

Conform unor surse medicale, cel puţin opt persoane au fost ucise în confruntări.

Miliţiile şiite şi grupurile paramilitare kurde sunt aliaţi de conjunctură în conflictul cu reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă regiuni în nord-vestul Irakului şi în estul Siriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici