Consilierul pentru securitate naţională al SUA: americanii vor un „rezultat negociat” al războiului

Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat" cu Rusia, potrivit CNN.

5113 afișări
Imaginea articolului Consilierul pentru securitate naţională al SUA: americanii vor un „rezultat negociat” al războiului

Consilierul pentru securitate naţională al SUA: americanii vor un „rezultat negociat” al războiului

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat joi că Statele Unite „nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei". Totuşi, el a dezvăluit că parte americană a purtat discuţii cu Ucraina despre cum ar putea arăta o înţelegere.

În discuţia cu Center for a New American Security, Sullivan a declarat că SUA vor continua „să sprijine şi să se consulte" cu Ucraina „cu privire la modul în care doresc să abordeze un rezultat negociat cu ruşii".

„Şi, pentru moment, a-i sprijini în acest sens înseamnă să-i sprijinim prin furnizarea constantă de arme şi informaţii pentru a întări mâna ţării la masa negocierilor”, a adăugat el.

Potrivit CNN, în ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici şi europeni pentru a discuta scenarii pentru o încetare a focului şi pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici