Consiliul de Securitate al ONU adoptă o rezoluţie pentru "pauze umanitare" în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie prin care solicită "pauze şi coridoare umanitare urgente şi prelungite în întreaga Fâşie Gaza" pentru a permite livrarea de ajutoare şi evacuări medicale, după patru încercări eşuate de a răspunde războiului dintre Israel şi Hamas.

175 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU adoptă o rezoluţie pentru "pauze umanitare" în Fâşia Gaza

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Rezoluţia, introdusă miercuri de Malta, a solicitat, de asemenea, "coridoare în întreaga Fâşie Gaza pentru un număr suficient de zile" pentru a proteja civilii, în special copiii, a declarat ambasadoarea Vanessa Frazier în faţa Consiliului. De asemenea, a cerut eliberarea necondiţionată a prizonierilor din Gaza.

Aceasta a fost adoptată cu 12 voturi pentru, zero împotrivă şi trei abţineri - Rusia, Statele Unite şi Regatul Unit.

Rezoluţia nu a făcut nicio menţiune despre o încetare a focului. Ea nu s-a referit la atacul grupării palestiniene Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, în timpul căruia autorităţile israeliene spun că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi aproximativ 240 au fost luate în captivitate.

Rezoluţia a omis atacurile aeriene de represalii ale Israelului şi ofensiva terestră din Gaza, despre care oficialii Ministerului Sănătăţii spun că au ucis peste 11.000 de palestinieni, două treimi dintre ei femei şi copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici