Consiliul de Securitate al ONU impune un embargou asupra livrărilor de arme către rebelii din Yemen

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat marţi o rezoluţie prin care impune un embargou asupra livrărilor de arme către rebelii din Yemen şi le cere miliţiilor şiite să se retragă din zonele pe care le-au cucerit, adică să cedeze puterea, relatează Euronews.

157 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU impune un embargou asupra livrărilor de arme către rebelii din Yemen

Consiliul de Securitate al ONU impune un embargou asupra livrărilor de arme către rebelii din Yemen (Imagine: AP/Mediafax Foto)

De asemenea, rezoluţia prevede sancţiuni contra lui Abdul Malik al-Houthi, şeful rebelilor, şi fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh.

Rezoluţia, prezentată de Iordania, a fost adoptată cu 14 voturi pentru şi o abţinere - cea a reprezentantului Rusiei.

Ambasdorul rus la ONU Vitali Ciurkin a subliniat că Moscova ar fi preferat "ca embargoul asupra armelor să fie total", adică să vizeze ambele tabere implicate în conflict.

Rusia, o aliată a Iranului, este de partea rebelilor huthi în conflictul civil din Yemen.

În plus, rezoluţia solicită acces pentru ajutoarele umanitare şi asigurarea protecţiei civililor.

Potrivit Euronews, conflictul din Yemen - în cadrul căruia rebelii huthi au cucerit capitala Sanaa (nord) în septembrie - s-a soldat cu peste 700 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici