Consiliul de Securitate analizează cererea palestiniană privind acordarea statutului de membru ONU

Consiliul de Securitate se întâlneşte pentru a analiza cererea Autorităţii Palestiniene (AP) privitoare la acordarea calităţii de membru ONU pentru Palestina. Întâlnirea se desfăşoară luni. În prezent, Palestina are statut de observator la ONU.

143 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate analizează cererea palestiniană privind acordarea statutului de membru ONU

Consiliul de Securitate analizează cererea palestiniană privind acordarea statutului de membru ONU

Mai multe consultări vor avea loc înainte de şedinţa publică programată luni, la prânz, la sediul ONU din New York, potrivit Sky News. Experţii se aşteaptă la discuţii tensionate.

Cererea poate fi respinsă de oricare dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA. De asemenea, orice solicitare trebuie să fie adoptată şi de Adunarea Generală a ONU.

În 2011, o solicitare asemănătoare a fost respinsă. Totuşi, anul următor, membrii ONU au acceptat ca Palestina să primească statutul de „stat observator non-membru”, similar cu cel al Vaticanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici