Construcţia zidului anti-imigranţi a fost demarată în Calais

"Marele zid din Calais", zidul construit de-a lungul autostrăzii din portul francez Calais, care va împiedica imigranţii să se îmbarce în camioanele care circulă spre Marea Britanie, a început să fie construit marţi, informează site-ul postului BFM TV.

965 afișări
Imaginea articolului Construcţia zidului anti-imigranţi a fost demarată în Calais

Construcţia zidului anti-imigranţi a fost demarată în Calais

Finalizarea lucrării de construcţie a zidului a fost anunţată pentru sfârşitul anului 2016.

Zidul va avea lungimea de un kilometru şi înălţimea de patru metri. Acesta va fi construit de-a lungul autostrăzii din Calais şi va împiedica accesul imigranţilor în portul Calais. Costul lucrării va fi de 2,7 milioane de euro şi va fi suportat de Marea Britanie. Unele persoane consideră însă construcţia zidului drept "o proastă întrebuinţare" a banilor publici.

Mulţi dintre imigranţii care locuiesc în tabăra de refugiaţi de la Calais încearcă să ajungă în Marea Britanie îmbarcându-se în camioane pe măsură ce acestea se apropie de Tunelul pe sub Canalul Mânecii .

Numeroase garduri au fost construite pentru a împiedica accesul în port, în Tunelul Canalul Mânecii şi căile ferate din Calais.

La începutul lunii septembrie, conducătorii de camioane şi fermierii francezi au blocat autostrada principală în cadrul unui protest în care se cerea închiderea taberei de imigranţi din zona oraşului Calais.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici