Context tensionat: Administraţia Donald Trump nu recunoaşte genocidul otoman împotriva armenilor

Administraţia Donald Trump menţine poziţia de a nu recunoaşte genocidul otoman împotriva poporului armean, conform unui anunţ al Departamentului de Stat de la Washington.

1245 afișări
Imaginea articolului Context tensionat: Administraţia Donald Trump nu recunoaşte genocidul otoman împotriva armenilor

Context tensionat: Administraţia Donald Trump nu recunoaşte genocidul otoman împotriva armenilor

"Poziţia Administraţiei SUA nu s-a schimbat. Punctul nostru de vedere este reflectat în poziţia definitivă a preşedintelui din aprilie", a comunicat Departamentul de Stat, conform publicaţiei The Hill.

Administraţia SUA consideră crimele în masă şi deportarea armenilor de către Imperiul Otoman la începutul secolului XX drept "una dintre cele mai grave atrocităţi comise în masă".

Anunţul Departamentului de Stat sugerează că preşedintele Donald Trump nu va promulga proiectul de lege adoptat de Congres privind recunoaşterea genocidului otoman împotriva armenilor.

Senatul Statelor Unite a adoptat joi după-amiază, în unanimitate, o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, o decizie care a atras reacţia vehementă a Turciei.

Alte trei tentative de adoptare a proiectului de rezoluţie, iniţiat de senatorul democrat Bob Menendez, fuseseră blocate de senatori republicani, la solicitarea Preşedinţiei SUA, care se temea că Administraţia Recep Tayyip Erdogan va reacţiona vehement, în contextul tensiunilor bilaterale. Un proiect de rezoluţie similar a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor. Nu este clar dacă preşedintele Donald Trump va promulga proiectul.

Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
genocid,
armeni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici