Controale în rândul străinilor la Praga, cu ocazia reuniunii pentru semnarea tratatului START

Poliţia de imigraţie cehă a efectuat controale extinse asupra străinilor din Praga, cu ocazia vizitei preşedinţilor american şi rus, Barack Obama şi Dmitri Medvedev, a declarat, joi, purtătoarea de cuvânt a Oficiului ceh pentru Imigraţie, citată de MEDIAFAX Cehia.

17 afișări
Imaginea articolului Controale în rândul străinilor la Praga, cu ocazia reuniunii pentru semnarea tratatului START

Controale în rândul străinilor la Praga, cu ocazia reuniunii pentru semnarea tratatului START (Imagine: Mediafax Foto Cehia)

"Poliţiştii au verificat persoane în faţa Pieţei Holesovice din Praga şi au reţinut patru străini care nu s-au putut identifica", a precizat purtătoarea de cuvânt a Oficiului de imigraţie, Jana Dudkova, adăugând că poliţiştii s-au deplasat apoi în centrul capitalei, unde au efectuat verificări la trei centre de Internet.

"Ei au descoperit doi străini a căror şedere în Cehia era interzisă, dar care nu au respectat interdicţia", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Aproximativ 40 de poliţişti au efectuat controale, miercuri, în Piaţa Wenceslass. "Doar în decurs de aproximativ două ore, poliţiştii au dus şase persoane la secţia de poliţie, dintre care două erau deja urmărite de poliţie, pentru a fi arestate", a spus Dudkova.

În timpul operaţiunii, au fost verificate până în prezent 300 de persoane, 19 persoane au fost duse la secţia de poliţie, cinci au fost arestate şi un cetăţean străin a fost expulzat din ţară.

Preşedinţii american şi rus, Barack Obama şi Dmitri Medvedev, semnează joi, la Praga, noul tratat START pe tema reducerii arsenalelor nucleare ale celor două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici