Convenţia Republicană. Trump s-a descris ca fiind un bastion împotriva forţelor socialismului, anarhiei şi extremismului promovate de Biden

  • Preşedintele Donald Trump a acceptat nominalizarea republicană pentru un al doilea mandat.
  • În timpul discursului din a patra noapte a Convenţiei Republicane, Trump a spus el că este un bastion împotriva forţelor socialismului, anarhiei şi extremismului la care rivalul său democrat Joe Biden ar fi campion dacă ar fi ales în noiembrie.
888 afișări
Imaginea articolului Convenţia Republicană. Trump s-a descris ca fiind un bastion împotriva forţelor socialismului, anarhiei şi extremismului promovate de Biden

Convenţia Republicană. Trump s-a descris ca un bastion împotriva forţelor socialismului, anarhiei şi extremismului promovate de Biden

În discursul de acceptare a nominalizării pentru un nou mandat, Trump a afirmat că o victorie a lui Biden nu va face decât să agraveze crizele care asediază ţara. El a vorbit la White House South Lawn, în ciuda criticilor pe care le-a primit că foloseşte reşedinţa executivă în scop politic

„Aceste alegeri vor decide dacă salvăm visul american sau dacă permitem o agendă socialistă să ne demoleze destinul nostru”. Trump a declarat în cea de-a patra şi ultima noapte a Convenţiei Naţionale Republicane: „Aceste alegeri vor decide dacă protejăm americanii care respectă legea sau dacă dăm frâu liber agitatorilor anarhişti şi infractorilor care ne ameninţă cetăţenii”.

În ciuda pandemiei de coronavirus, Trump şi-a transmis observaţiile în faţa a peste 1.000 de oameni. Mulţimea, aşezată la mică distanţă pe scaune albe, a ignorat măsurile de distanţare socială sau regulile de purtare a măştilor, în ciuda recomandărilor experţilor în sănătate.

Trump şi alţi vorbitori republicani au susţinut că liderii democraţi ai statului şi ai oraşelor au fost de vină pentru conflictele rasiale care au convulsionat oraşele americane, inclusiv Kenosha, Wisconsin, unde săptămâna aceasta poliţia a împuşcat şi a paralizat un bărbat de culoare.

„Nimeni nu va fi în siguranţă în America lui Biden”, a repetat Trump, atacul pe care şi vicepreşedintele SUA Mike Pence îl lansase cu o zi în urmă la adresa adversarului politic.

Biden i-a dat replica pe Twitter, scriind: „Când Donald Trump spune că nu vei fi în siguranţă în America lui Joe Biden, priveşte în jur şi întreabă-te: cât de sigur te simţi în America lui Donald Trump?”

Coronavirus a determinat ambele partide politice să-şi extindă convenţiile şi să facă evenimente în mare parte virtuale. Campania Trump a declarat că a luat măsurile de sănătate adecvate.

Participanţii au putut auzi protestatari anti-Trump la Black Lives Matter Plaza din apropiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici