Copiii din Fâşia Gaza, ameninţaţi de hipotermie

Hipotermia ameninţă copiii din Fâşia Gaza, din cauza lipsei de căldură provocată de conflictul din teritoriu cu Israelul, a avertizat organizaţia umanitară britanică Salvaţi Copiii..

11 afișări
Imaginea articolului Copiii din Fâşia Gaza, ameninţaţi de hipotermie

Copiii din Fâşia Gaza, ameninţaţi de hipotermie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea locuinţelor şi spitalelor situate în Fâşia Gaza nu au energie electrică şi nici căldură în condiţiile în care temperatura este de circa zero grade în cursul nopţii, precizează organizaţia.

Populaţia deschide ferestrele pentru ca acestea să nu fie distruse de bombardamente.

"Trebuie trimise mai multe alimente şi pături astfel încât copiii să nu moară de frig şi de foame", a subliniat purtătorul de cuvânt al organizaţiei Salavaţi Copiii din Ierusalim, Dominic Nutt.

"Dorim ca (premierul britanic) Gordon Brown împreună cu liderii Uniunii Europene să facă presiuni în vederea încheierii unui armistiţiu şi pentru ca noi să avem acces securizat la populaţia din Fâşia Gaza", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la o misiune a UE prezentă în regiune.

Shaul Dollberg, profesor de pediatrie în cadrul Universităţii din Tel-Aviv, citat de organizaţie, apreciază că există "în mod cert un risc de hipotermie pentru copiii din Fâşia Gaza, în special pentru bebeluşi care au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a supravieţui".

Organizaţia precizează de asemenea că a venit în sprijinul a circa 6.000 de familii din regiune.

Armata israeliană a lansat la 27 decembrie o ofensivă în Fâşia Gaza, cu scopul declarat de a pune capăt tirurilor palestiniene cu rachetă împotriva Israelului.

Citeşte şi:

Armata israeliană afirmă că a ucis 130 de luptători Hamas

Răniţii din Fâşia Gaza mor în aşteptarea ambulanţelor

Principalele evenimente care au marcat ofensiva israeliană în Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici