Coreea de Nord avertizează că "norii războiului nuclear" se adună deasupra Peninsulei Coreea

Coreea de Nord a avertizat joi că "norii negri ai războiului nuclear" se adună deasupra Peninsulei Coreea, promiţând să sporească arsenalul nuclear cu ocazia aniversării conflictului dintre cele două Corei (1950 - 1953).

564 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că "norii războiului nuclear" se adună deasupra Peninsulei Coreea

Coreea de Nord avertizează că "norii războiului nuclear" se adună deasupra Peninsulei Coreea

"O situaţie instabilă a fost creată în Peninsula Coreea, unde se adună norii negri ai războiului nuclear", afirmă Rodong Sinmun, o publicaţie oficială a Partidului Comunist nord-coreean.

Potrivit publicaţiei, un război ar putea izbucni în orice moment, iar Coreea de Nord va continua să îşi sporească arsenalul nuclear.

"Atât timp cât va exista politica ostilă a Statelor Unite, nu vom renunţa niciodată la forţa de disuasiune nucleară, ba chiar o vom consolida", subliniază Rodong Sinmun.

Tensiunile regionale s-au intensificat după testul nuclear efectuat de Phenian la 25 mai. Noul test, urmat de lansarea unor rachete, a fost condamnat de Consiliul de Securitate ONU, care a impus noi sancţiuni.

Regimul stalinist este suspectat şi de pregătirea unui nou test al unei rachete cu rază lungă de acţiune.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat luni că administraţia sa este pregătită "pentru orice eventualitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici