Coreea de Nord construieşte un nou tunel la principalul său poligon de teste nucleare - FOTO, VIDEO

Imagini recente din satelit sugerează că statul nord-coreean face săpături în vederea construirii unui nou tunel la principalul poligon unde efectuează teste nucleare, deşi nu există indicii că un test este iminent, a anunţat un institut american, relatează AFP în pagina online.

1513 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord construieşte un nou tunel la principalul său poligon de teste nucleare - FOTO, VIDEO

Coreea de Nord construieşte un nou tunel la principalul său poligon de teste nucleare - VIDEO

Tunelul se află într-o zonă nouă din complexul Punggye-ri, separat de alte trei tuneluri pe care statul le-a săpat sau le-a folosit pentru teste anterioare, a anunţat joi Institutul SUA-Coreea de la Universitatea Johns Hopkins.

"În contextul în care nu există indicii că un test nuclear este iminent, noul tunel contribuie la capacitatea Coreei de Nord de a efectua noi lansări în anii următori, dacă alege să facă acest lucru", a anunţat institutul.

Ultimele fotografii din satelit au fost făcute în lunile octombrie şi noiembrie, însă, potrivit institutului, o analiză a imaginilor din anul trecut a arătat că este posibil ca lucrările de construcţie pentru noul tunel să fi început încă din aprilie.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare în 2006, 2009 şi 2013, la complexul Punggye-ri, situat în nord-estul ţării.

Analiza institutului asupra imaginilor pare să confirme rapoartele emise de Coreea de Sud de la finalul lunii octombrie, potrivit cărora un al patrulea tunel era în construcţie.

În septembrie, Coreea de Nord a confirmat reluarea activităţii unui reactor nuclear, care asigură principală sursă de plutoniu destinat armelor nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici