Coreea de Nord: Două jurnaliste americane, acuzate de "acţiuni ostile", judecate în iunie - VIDEO

Procesul a două jurnaliste americane arestate în Coreea de Nord în martie se va desfăşura la 4 iunie, anunţă presa oficială de la Phenian.

11 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Două jurnaliste americane, acuzate de "acţiuni ostile", judecate în iunie - VIDEO

Procesul a două jurnaliste americane arestate în Coreea de Nord va avea loc în iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tribunalul central al Republicii Populare Democrate Coreea a decis judecarea celor doi jurnalişti la 4 iunie", relatează agenţia oficială KCNA.

Jurnalista americano-coreeană Euna Lee şi cea americano-chineză Laura Ling, care lucrau pentru postul californian de televiziune Current TV, au fost arestate pentru că ar fi pătruns ilegal pe teritoriul Coreei de Nord.

Presa de stat nord-coreeană anunţa în martie că Phenianul dispune de suficiente probe pentru inculparea jurnaliştilor de "intrare ilegală" în ţară şi "acţiuni ostile".

Jurnalistele riscă până la zece ani de muncă silnică, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF), în timp ce Amnesty International şi-a exprimat dubiul că cele două jurnaliste vor beneficia de un proces echitabil.

Potrivit experţilor, regimul stalinist urmează să le folosească pe cele două jurnaliste pentru a face presiuni asupra Washingtonului şi a obţine negocieri directe.

Coreea de Nord s-a retras la jumătatea lunii aprilie din negocierile multilaterale privind programul său nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici