Coreea de Nord, nou avertisment pentru Sud: a lansat sute de proiectile de artilerie

Coreea de Nord a lansat sute de proiectile artilerie pentru a transmite un „avertisment serios" vecinilor din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

4033 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, nou avertisment pentru Sud: a lansat sute de proiectile de artilerie

Coreea de Nord, nou avertisment pentru Sud: a lansat sute de proiectile de artilerie

Coreea de Nord a tras miercuri încă 100 de proiectile de artilerie în largul coastei sale vestice, a anunţat armata sud-coreeană, la doar câteva ore după ce a lansat sute de proiectile în mare în largul coastelor sale estice şi vestice, în ceea ce a numit un „avertisment serios” pentru Coreea de Sud.

În ultima perioadă, Coreea de Nord a efectuat teste militare într-un ritm fără precedent. Vineri, o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune şi sute de proiectile de artilerie au fost lansate în apropierea graniţei dintre cele două ţări.

Luni, trupele sud-coreene au început exerciţiilor anuale de apărare Hoguk, menite să le sporească capacitatea de a răspunde la ameninţările nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord.

Pyongyang a reacţionat la activităţile militare sud-coreene, calificându-le drept provocări şi ameninţând cu contramăsuri. Seulul afirmă că exerciţiile sale sunt regulate şi orientate spre apărare.

Schimbul de focuri de miercuri are loc la scurt timp după ce Nordul a tras aproximativ 100 de obuze în mare în largul coastei sale vestice şi a tras alte 150 de proiectile în largul coastei sale estice în noaptea de marţi spre miercuri.

Un purtător de cuvânt al Statului Major General al Armatei Populare Coreene (KPA) din Nord a declarat că ultima mişcare a fost un răspuns la tirurile efectuate de Coreea de Sud în apropierea liniei de demarcaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici