Coreea de Nord publică o nouă fotografie cu Kim Jong-Il la un meci de fotbal

Coreea de Nord a publicat o fotografie care îl înfăţişează pe liderul Kim Jong-Il în timp ce asistă la un meci de fotbal, a anunţat duminică presa sud-coreeană, în timp ce starea de sănătate a acestuia face obiectul unor intense speculaţii.

11 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord publică o nouă fotografie cu Kim Jong-Il la un meci de fotbal

Coreea de Nord publică o nouă fotografie cu Kim Jong-Il la un meci de fotbal (Imagine: Mediafax Foto)

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a afirmat că Kim Jong-Il a asistat la un meci de fotbal între două echipe ale armatei, fără a preciza data sau locul desfăşurării partidei.

Acesta este ultimul dintre anunţurile nord-coreene care sugerează că Kim, în vârstă de 66 de ani, este sănătos, în timp ce informaţiile provenind din străinătate afirmă că acesta a fost victima unui atac cerebral la jumătatea lui august.

Premierul japonez Taro Aso, a declarat la 28 octombrie, citând rapoarte ale serviciilor de informaţii, că liderul nord-coreean este într-adevăr spitalizat, dar este capabil să ia decizii.

Starea de sănătate a lui Kim Jong-Il, în vârstă de 66 de ani, precum şi problema succesiunii acestuia fac obiectul unor speculaţii, alimentate de lipsa liderului nord-coreean de la parada care a marcat aniversarea a 60 de ani a regimului de la Phenian.

Joi, el a lipsit de la funeraliile de stat ale unui fost vicepreşedinte, au anunţat vineri autorităţile sud-coreene.

Pe de altă parte, un neochirurg francez, Francois-Xavier Roux, a negat oficial miercuri informaţiile apărute în presă, potrivit cărora s-ar fi deplasat în Coreea de Nord pentru a-i oferi asistenţă medicală preşedintelui Kim.

La 4 octombrie, KCNA a anunţat că liderul nord-coreean a asistat la un meci de fotbal interuniversitar, fără a preciza însă data. La 11 octombrie, televiziunea de stat a difuzat fotografii care îl înfăţişau pe Kim Jong-Il în timp ce inspecta o unitate feminină a armatei.

Oficialii americani şi sud-coreeni au apreciat însă că vegetaţia din fotografii lasă impresia că acestea au fost realizate înainte ca Kim să se îmbolnăvească.

KCNA susţine, în ultimul său anunţ referitor la liderul nord-coreean, că meciul de fotbal s-a desfăşurat în cadrul celei de-a 11-a competiţii de sport popular şi că echipe Mangyongbong a fost cea care a câştigat.

"După ce a urmărit meciul, Kim Jong-Il a felicitat fotbaliştii", a adăugat KCNA, precizând că preşedintele a asistat la meci în compania unor oficiali de rang înalt ai armatei şi ai partidului comunist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici