Coreea de Nord renunţă la legăturile economice cu Coreea de Sud

Adunarea Populară a Coreei de Nord a votat să se renunţe la toate acordurile cu Coreea de Sud privind cooperarea economică, a anunţat joi agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA, în contextul în care relaţiile dintre cele două Corei continuă să se deterioreze, scrie Reuters.

342 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord renunţă la legăturile economice cu Coreea de Sud

Coreea de Nord renunţă la legăturile economice cu Coreea de Sud

Adunarea Supremă Populară, care ia măsurile oficiale pentru a adopta deciziile politice ale Partidului Muncitorilor, aflat la putere, a votat, de asemenea, eliminarea legilor care guvernează legăturile economice cu Seulul, inclusiv a legii speciale privind funcţionarea proiectului turistic de la muntele Kumgang.

Turismul pe muntele Kumgang a fost un simbol al cooperării economice între cele două Corei, la începutul anilor 2000, atrăgând aproape două milioane de vizitatori sud-coreeni.

Proiectul a fost suspendat în 2008, după ce un turist sud-coreean care s-a rătăcit într-o zonă restricţionată a fost împuşcat mortal de gărzile nord-coreene.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de relaţiile cu Phenianul, a declarat că acţiunea Nordului nu este surprinzătoare şi că nu va face decât să îi adâncească izolarea, iar Seulul nu recunoaşte această acţiune unilaterală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici