Coreea de Sud a pus sub sechestru o altă navă care ar fi transferat petrol către Coreea de Nord

O navă cu pavilionul din Panama a fost pusă sub sechestru şi inspectată, duminică, de către autorităţile sud-coreene, pe fondul unor informaţii că ar fi transferat în secret petrol către o navă nord-coreeană, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

7946 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a pus sub sechestru o altă navă care ar fi transferat petrol către Coreea de Nord

Coreea de Sud a pus sub sechestru o altă navă care ar fi transferat petrol către Coreea de Nord

Nava KOTI este blocată în portul Pyeongtaek-Dangjin, din provincia vestică Gyeonggi. Autorităţile vamale sud-coreene au refuzat să ofere informaţii suplimentare despre această investigaţie.

Cea mai mare parte a echipajului navei KOTI este reprezentată de cetăţeni din China şi Myanmar. Vasul poate transporta 5.100 de tone de petrol.

Rezoluţia 2375 a Consiliului de Securitate al ONU, adoptată în luna septembrie, interzice ţărilor membre să transfere de la o navă la alta orice bunuri destinate Coreei de Nord. Rezoluţia 2397 permite unei ţări să pună sub sechestru şi să inspecteze o navă, în baza unei suspiciuni privind implicarea în activităţi interzise cu regimul nord-coreean.

Vineri, Coreea de Sud a pus sub sechestru o navă cu pavilionul din Hong Kong care ar fi transferat 600 de tone de petrol rafinat către o navă nord-coreeană la 19 octombrie. Nava Lighthouse Winmore ar fi trebuit să ducă petrolul în Taiwan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici