Coreea de Sud ridică interdicţia privind importul de păpuşi sexuale pentru adulţi

Oficialii sud-coreeni au anulat o interdicţie care viza importul păpuşilor sexuale pentru adulţi. Decizia vine la finalul unei lungi dezbateri naţionale despre viaţa privată a oamenilor.

738 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud ridică interdicţia privind importul de păpuşi sexuale pentru adulţi

Coreea de Sud ridică interdicţia privind importul de păpuşi sexuale pentru adulţi

Noile reguli permit trecerea prin vamă a păpuşilor de formă adultă. Păpuşile de mici dimensiuni sunt în continuare interzise, la fel şi cele care seamănă cu persoane reale, a anunţat Serviciul vamal coreean, potrivit BBC.

Păpuşile sexuale nu sunt ilegale în Coreea de Sud. Cu toate acestea, mii de ele au fost confiscate în vamă începând cu 2018.

Oficialii au blocat importul de păpuşi sexuale în mărime naturală, în conformitate cu o lege care restricţionează bunurile care aduc atingere tradiţiilor şi moralei publice din Coreea de Sud.

Iniţial, importatorii au depus plângerile în instanţă, solicitând ridicarea interdicţiei şi eliberarea păpuşilor în vamă. Aceştia au susţinut că produsele nu afectează tradiţiile.

În 2019, Curtea Supremă a confirmat o decizie potrivit căreia păpuşile sexuale sunt folosite pentru uz personal şi intră în aceeaşi categorie cu pornografia, care este strict reglementată, dar legală.

Aproape un sfert de milion de persoane au semnat, însă, o petiţie pentru a opri importul acestor păpuşi în Coreea de Sud. Autorul neidentificat al petiţiei a declarat că păpuşile ar putea duce la o creştere a infracţiunilor sexuale.

Problema a fost rezolvată atunci când oficialii vamali au decis să ridice interdicţia. Aceştia au precizat că au luat decizia după ce au analizat hotărâri judecătoreşti şi opinii ale agenţiilor guvernamentale.

Decizia permite importatorilor să îşi recupereze produsele din custodia guvernului. Oficialii vamali au declarat că au peste 1.000 de păpuşi sexuale care au sosit în Coreea de Sud în ultimii patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici