Coreea de Sud va trimite 350 de militari în Afganistan

Guvernul sud-coreean a decis marţi sã trimită 350 de militari în Afganistan, sprijiniţi de elicoptere, precum şi 140 de persoane însărcinate cu lucrări de reconstrucţie, a anunţat Ministerul Apărării.

16 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va trimite 350 de militari în Afganistan

Coreea de Sud va trimite 350 de militari în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie vine la câteva zile după anunţul american privind trimiterea a 30.000 de militari suplimentari în regiune.

Contingentul sud-coreean va fi mobilizat în provincia Parwan, la nord de Kabul, pe o durată de 30 de luni începând de la 1 iulie, a anunţat Ministerul, precizând că militarii nu vor fi implicaţi în lupte, ci se vor limita la asigurarea securităţii personalului care participă la lucrările de reconstrucţie.

O echipă de reconstrucţie de 100 de civili va fi mobilizată împreună cu 40 de poliţişti, protejaţi de militarii care vor fi sprijiniţi de elicoptere, vehicule blindate şi un avion de recunoaştere fără pilot.

Aliat apropiat al Statelor Unite, Coreea de Sud are în prezent o echipă medicală de 25 de persoane în Afganistan şi experţi în instruire care lucrează în cadrul bazei americane din Bagram, situată la 50 de kilometri nord de Kabul.

Statul a trimis o echipă de 210 persoane în 2002, inclusiv în domeniul medical, care au fost retrase însă în decembrie 2007.

Statele Unite au cerut aliaţilor lor să contribuie cu personal la noua strategie în Afganistan.

Armata sud-coreeană are 655.000 de militari şi participă în mod regulat la misiuni ONU de menţinere a păcii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici