Coronavirus: 463 de milioane de copii privaţi de orice formă de educaţie, potrivit ONU

  • 463 de milioane de copii nu au putut să beneficieze de educaţie în timpul pandemiei de Covid-19.
  • ONU estimează că aproape 1,5 miliarde de copii au fost afectaţi în întreaga lume de închiderea şcolii sau de izolare.
  • Raportul UNICEF ​​se bazează pe date culese din aproximativ 100 de ţări şi pe accesul la internet, televiziune şi radio.
491 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: 463 de milioane de copii privaţi de orice formă de educaţie, potrivit ONU

Profimedia

Pandemia de Covid-19 şi închiderea şcolilor au făcut imposibil ca cel puţin o treime dintre elevii din lume sau 463 de milioane de copii să beneficieze de educaţie, neputând face acest lucru practic, potrivit unui raport al UNICEF, ​​publicat miercuri.
 
”Numărul mare de copii a căror educaţie a fost complet întreruptă timp de luni este o urgenţă educaţională globală," avertizează directorul Fondului ONU pentru Copii, Henrietta Fore, într-un comunicat.  „Repercusiunile ar putea fi resimţite în economii şi societăţi pentru decenii următoare”, afirmă ea.
 
ONU estimează că aproape 1,5 miliarde de copii au fost afectaţi în întreaga lume de închiderea şcolii sau de izolare. Nu toţi au avut şansa de a accesa cursuri la distanţă şi există diferenţe marcante între continente. 
 
Raportul UNICEF ​​se bazează pe date culese din aproximativ 100 de ţări şi pe accesul la internet, televiziune şi radio.
 
Chiar şi copiii cu acces la tehnologie se pot confrunta cu probleme legate de educaţia la distanţă, din cauza fie a condiţiilor improprii de lucru de acasă, a presiunilor de a ajuta în gospodărie, a obligaţiei de a munci sau a lipsei de suport tehnic atunci când apar probleme tehnice, afirmă UNICEF.
 
La nivel global, elevii care au fost lipsiţi de acces la şcoala online au fost de 67 de milioane în Africa de Sud şi de Est, 54 de milioane în Africa de Vest şi Centrală, 80 de milioane în Pacific şi Africa de Sud. „Asia de Est, 37 milioane în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, 147 milioane în Asia de Sud, 25 milioane în Europa de Est şi Asia Centrală şi 13 milioane în America Latină şi Caraibe.
 
Pe măsură ce mai multe ţări se pregătesc pentru redeschiderea şcolilor, UNICEF​​ "îndeamnă guvernele să acorde prioritate redeschiderii în siguranţă a instituţiilor de învăţământ, atunci când va începe relaxare restricţiilor." 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici