Coronavirus| Franţa devine a patra ţară care depăşeşte pragul de 4.000 de decese

Franţa a devenit miercuri cea de-a patra ţară care a depăşit pragul de 4.000 de decese provocate de coronavirus, după Italia, Spania şi Statele Unite, în timp ce Guvernul încearcă să menţină situaţia sub control în ceea ce priveşte paturile echipate cu ventilatoare, care se ocupă rapid, relatează Reuters.

868 afișări
Imaginea articolului Coronavirus| Franţa devine a patra ţară care depăşeşte pragul de 4.000 de decese

Coronavirus| Franţa devine a patra ţară care depăşşîte pragul de 4.000 de decese

Autorităţile sanitare franceze au raportat 509 decese noi din cauza bolii, cu un total de 4,032 de morţi. Dar, după ce s-a accelerat în ultimele două zile, rata creşterii deceselor a scăzut în Franţa, care se află acum în a treia săptămână de carantină pentru a încerca să încetinească răspândirea virusului.

Într-o videoconferinţă cu membrii comisiei parlamentare create special pentru a supraveghea modul în care Guvernul gestionează criza, premierul francez, Edouard Philippe, a spus că cel mai probabil încetarea restricţiilor să fie făcută treptat, nu dintr-o dată.

Guvernul le-a cerut oamenilor să rămână în casele lor, cu excepţia călătoriilor esenţiale începând cu 17 martie până cel puţin pe 15 aprilie.

Este probabil să nu ne îndreptăm către o dereglare generală dintr-o singură dată şi pentru toată lumea”, a spus Philippe fără a indica când ar putea începe să uşureze sau să ridice complet blocajul.

Numărătoarea zilnică transmisă de Guvern ţine cont doar de cei care mor în spitale, dar autorităţile spun că, în curând, vor putea compila date cu privire la decesele din azilele de bătrâni, ceea ce poate duce la o creştere a deceselor înregistrate.

Directorul agenţiei de sănătate, Jerome Salomon, a declarat într-o conferinţă de presă că numărul de cazuri a crescut la 56.989, cu 9%, faţă de o creştere de 17%, marţi.

Salomon a spus că 6.017 de persoane erau într-o stare gravă, în creştere cu 8% comparativ cu marţi.

Franţa a crescut numărul de paturi în unităţile de terapie intensivă de la 5.000 la aproximativ 10.000 de la începutul crizei şi îşi propune să ajungă la 14.500 cât mai curând posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici