Coronavirus în lume LIVE UPDATE 12 ianuarie. China permite echipei OMS care investighează originile Covid să intre în ţară

  • OMS încearcă de câteva luni să trimită echipa de experţi din mai multe ţări. Se vorbeşte cu oficiali chinezi din iulie. Oamenii de ştiinţă doresc să stabilească modul în care virusul a ajuns de la animal la om.
  • Joe Biden va primi a doua doză de vaccin anti-Covid
  • Livrările vaccinului COVID-19, produs de Moderna, către statele membre UE şi SEE vor începe luni
465 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 12 ianuarie. China permite echipei OMS care investighează originile Covid să intre în ţară

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 12 ianuarie. China permite echipei OMS care investighează originile Covid să intre în ţară

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, formată din experţi internaţionali însărcinaţi cu investigarea originilor pandemiei Covid-19, va ajunge în China pe 14 ianuarie. Echipa trebuia să intre în China la începutul lunii ianuarie, dar Beijingul a blocat-o, spunând că vizele nu au fost aprobate.  Nu este clar dacă echipa va merge în centrul oraşului chinez Wuhan, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.
 
 
După declaraţia lui Tedros, Ministerul de Externe al Chinei a declarat că ţara este deschisă unei vizite, dar că încă lucrează la „procedurile necesare şi planurile concrete relevante”.
 
  • China continentală a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de COVID-19 din ultimele cinci luni, a declarat luni autoritatea naţională de sănătate a ţării. Numărul total de noi cazuri COVID-19 a fost de 103, cel mai mare din moment ce 127 de cazuri au fost raportate la 30 iulie.  

 

  • Joe Biden va primi a doua doză de vaccin Covid-19 luni, 11 ianuarie

Aproximativ 6,7 milioane de americani au primit prima doză a vaccinului împotriva Covid-19. 

 

  • Moderna va începe livrările vaccinului COVID-19 către statele membre UE şi SEE de luni, conform unui anunţ făcut de companie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici