Coronavirus în lume LIVE UPDATE 15 aprilie. Peste 2 milioane de cazuri pe plan mondial. Noul bilanţ COVID-19 în Italia. O altă zi neagră în SUA. Trump suspendă finanţarea OMS

  • Peste 2 milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate până acum la nivel mondial
  • Peste 2.100 de decese au fost confirmate în SUA în ultimele 24 de ore
  • Totodată, Donald Trump a anunţat că suspendă finanţarea Organizaţieie Mondiale a Sănătăţii
4440 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 15 aprilie. Peste 2 milioane de cazuri pe plan mondial. Noul bilanţ COVID-19 în Italia. O altă zi neagră în SUA. Trump suspendă finanţarea OMS

Sursa foto: Profimedia

Noul bilanţ COVID-19 în Italia: Numărul deceselor a ajuns la 21.645

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 21.645 de morţi în Italia, cu 578 de decese produse în ultimele 24 de ore. În total, până acum s-au înregistrat 165.155 de cazuri de coronavirus. Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 38.092.

Numărul total al infecţiilor cu coronavirus depăşeşte, miercuri, două milioane la nivel mondial

Până la ora transmiterii acestei ştiri, pe plan mondial, au fost înregistrate 2.000.066 de cazuri de Covid-19, în timp ce bilanţul deceselor a ajuns la 126.754. Totodată, 484.597 de persoane din lume au fost declarate vindecate, potrivit worldometers.info.

În topul ţărilor cel mai infectate de acest nou tip de virus se află SUA, cu 614.246 de persoane care au contactat boala, urmată de Spania (174.060 de infectatţi), Italia (162.488 de infectaţi) şi Franţa (143. 303 infectaţi).

În ceea ce priveşte numărul morţilor, datele centralizate indică următoarea situaţie: SUA (26.064), Italia (21.067), Spania (18.255) şi Franţa (15.729).

Donald Trump suspendă finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Donald Trump a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că Statele Unite nu vor mai finanţa Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi anunţă că se va face verificare privind „rolul OMS în gestionarea greşită şi răspândirea coronavirusului”, scrie Reuters. 

„Alte naţiuni şi regiuni au urmat indicaţiile OMS şi şi-au ţinut graniţele deschise către China, ceea ce a accelerat răspândirea în întreaga lume", a declarat Trump.

Peste 2.400 de decese într-o singură zi în Statele Unite. Numărul total al îmbolnăvirilor a depăşit 600.000

Statele Unite au înregistrat peste 2.100 de decese în ultimele 24 de ore şi aproape 27.000 de noi rezultate pozitive pentru noul coronavirus, arată cifrele Worldometers.info. În total, de la izbucnirea pandemiei, 26.047 persoane au murit în Statele Unite, cel mai mare număr la nivel mondial.

Cea mai mare piaţă din Wuhan, locul din care se crede că a izbucnit pandemia de Covid-19, a fost redeschisă

În piaţa Baishazhou din Wuhan, care se întinde pe suprafaţa a 65 de terenuri de fotbal, peste 3.600 de tarabe şi-au reluat activitatea după patru luni şi jumătate. Vânzătorii vând acum 30 de tone de raci vii pe zi, faţă de 120 de tone cât vindeau înainte. Comerţul cu animale sălbatice vii sau păsări de curte este interzis în piaţă. 

Primul caz de COVID-19 luat de la un cadavru

Primul caz în care o persoană a murit după ce a luat COVID-19 de la un corp decedat a fost raportat în Thailanda. Oamenii de ştiinţă spun că este vorba de un medic legist care a studiat cadavrul unei persoane care contactase coronavirusul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că transmiterea agenţilor patogeni din corpurile moarte este rară, adăugând că „majoritatea agenţilor nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici