În plină pandemie de coronavirus, Donald Trump a anunţat că suspendă finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Donald Trump a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că Statele Unite nu vor mai finanţa Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi anunţă că se va face verificare privind „rolul OMS în gestionarea greşită şi răspândirea coronavirusului”, scrie Reuters.

6234 afișări
Imaginea articolului În plină pandemie de coronavirus, Donald Trump a anunţat că suspendă finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Donald Trump a anunţat marţi că suspendă finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Preşedintele a spus că, în timp ce SUA au impus restricţii de călătorie asupra Chinei în primele etape ale focarului, OMS s-a opus.

„Alte naţiuni şi regiuni care au urmat indicaţiile OMS şi şi-au ţinut graniţele deschise către China, ceea ce a accelerat răspândirea în întreaga lume", a declarat Trump. „Decizia altor ţări importante de a permite călătoriile a fost una dintre marile tragedii şi oportunităţi ratate încă din primele zile”, a mai spus preşedintele american.

Statele Unite contribuie cu cei mai mulţi bani la bugetul OMS, organizaţie din cadrul ONU cu sediul la Geneva. SUA a contribuit în 2019 cu peste 400 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din bugetul OMS.

Suspendarea finanţării era un gest anticipat, după ce Trump a fost din ce în ce mai critic faţă de organizaţie în timp ce criza globală de sănătate a continuat şi OMS a contestat măsurile luate de administraţia de la Washington.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici