Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 octombrie: Italia impune noi restricţii. Spaniolii vor să folosească Google Maps

  • Italia a adoptat noi restricţii sanitare
  • Suedia ia lupta în serios. După ce autorităţile au refuzat să impună măsuri de carantinare în primul val al pandemiei, acum pregătesc noi reguli.
  • Medicii din Spania propun autorităţilor să apeleze şi la datele oferite de Google Maps
2227 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 octombrie: Italia impune noi restricţii. Spaniolii vor să folosească Google Maps

Coronavirus în lume LIVE UPDATE: Cazurile de COVID-19 din India au trecut de şapte milioane

  • Italia a adoptat noi restricţii sanitare pe fondul creşterii accelerate a numărului de infectări.

    Duminică a înregistrat un record de 11.705 de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 69 de decese. În aceste condiţii, premierul Giuseppe Conte a semnat un nou decret în lupta cu coronavirusul.

    Pentru a evita aglomerările sociale, primarii oraşelor vor avea puterea să închidă pieţele şi străzile după ora 21.00. Barurile şi restaurantele vor rămâne deschise în intervalul 5.00 - 24.00. Localurile care nu-şi pot servi clienţii la masă se vor închide la ora 18.00.

    Suedia ia lupta în serios. După ce autorităţile au refuzat să impună măsuri de carantinare în primul val al pandemiei, acum pregătesc noi reguli. Ceva mai stricte. Suedezii sunt încurajaţi să nu mai folosească mijloacele de transport în comun şi să evite contactul cu persoanele vârstnice. De asemenea, să evite locurile aglomerate, precum centrele comerciale, muzeele, sălile de sport, concertele şi meciurile.Decizia a venit după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, până la 103.000. Dar aproape 6.000 de decese.

  • Medicii din Spania propun autorităţilor să apeleze şi la datele oferite de Google Maps despre circulaţia rutieră şi să ia urma virusului din apele uzate. Metoda aceasta se foloseşte deja la Madrid şi ajută la depistarea focarelor pe străzi sau pe cartiere.

    Madridul a făcut până acum aproape 6000 de analize şi a descoperit o legătură clară între apele uzate şi viitoarele focare de Covid-19.

    „Probabil că lockdownul inteligent este total opus: deschidem spaţiile publice, scoatem restaurantele pe terasă, cum se vede şi în alte ţări din lume. Când mergi iarna, în Germania sau în Danemarca şi rămâi surprins să vezi lumea la terase la zero grade. Probabil că anul acesta, iarna trebuie să fie ceva diferit şi să scoatem activitatea la terase şi să stimulăm telemunca”, spune César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici