Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 mai. Nouă creştere a deceselor COVID-19 în Italia / Bilanţ dramatic în SUA / Aproape 3,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global

  • La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 3,484,000
  • Numărul deceselor a trecut de 244,700
  • 1,121,534 de persoane s-au vindecat în urma infecţiei cu noul coronavirus
6534 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 mai. Nouă creştere a deceselor COVID-19 în Italia / Bilanţ dramatic în SUA / Aproape 3,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global

Sursa FOTO: Profimedia

La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 3,484,175, în timp ce numărul deceselor a trecut de 244,778. De asemenea, până la ora transmiterii acestei ştiri, 1,121,534 de persoane s-au vindecat în urma infecţiei cu noul coronavirus, pe plan global, potrivit worldometers.info.

SUA înregistrează peste un milion de cazuri de coronavirus şi 66.000 de decese

SUA înregistrează cel puţin 1.126.519 cazuri de coronavirus şi 66.051 de persoane au murit din cauza virusului, conform unui raport al Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite, informează CNN.

Spania anunţă că purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în transportul public începând de luni

Primul ministru Pedro Sanchez a declarat că guvernul va distribui şase milioane de măşti, în principal în staţiile de transport în comun şi va acorda autorităţilor locale încă 7 milioane de măşti de protecţie.

Rusia înregistrează peste 9.500 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, cea mai mare creştere de la începutul pandemiei

Rusia a raportat sâmbătă 9.623 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere de la începutul pandemiei, numărul total al infecţiilor ajungând la 124.054, în mare parte în capitala Moscova, unde primarul a ameninţat cu reducerea numărului de permise de călătorie, potrivit Reuters.

Italia anunţă o nouă creştere a deceselor provocate de COVID-19, după o perioadă de declin

Creşterea bruscă a deceselor a urmat după o tendinţă de scădere lungă şi treptată şi s-a datorat în mare parte Lombardiei, regiunea cea mai afectată din Italia, unde s-au înregistrat 329 de decese în ultimele 24 de ore, comparativ cu doar 88 cu o zi înainte.

Numărul zilnic al noilor cazuri a rămas stabil pentru a treia zi ajungând de la 1.900, sâmbătă la 1.965, vineri.

Numărul total al deceselor de la izbucnirea epidemiei în Italia, pe 21 februarie, se ridică acum la 28.710, a informat  agenţia, al doilea cel mai mare din lume după Statele Unite.

Peste 24.760 de decese cauzate de COVID-19 în Franţa. Statul francez prelungeşte starea de urgenţă până pe 24 iulie

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a scăzut vineri la 25.827 de la 25.887, iar numărul persoanelor internate la terapie intensivă a scăzut la 3.827 de la 3.878. Ambele numere sunt în tendinţă descendentă de mai bine de două săptămâni.

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat că starea de urgenţă se prelungeşte până pe 24 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici